Meteen naar de inhoud

Traagschuim matras tegen rugpijn: 7 manieren om de levensduur te verlengen

Traagschuim matras tegen rugpijn: 7 tips om de levensduur van uw traagschuim matras te verlengen en uw rugpijn te verzachten

Traagschuim matras tegen rugpijn


Omdat we meer dan een derde van ons leven slapend doorbrengen, is het belangrijk om een comfortabel en ondersteunend matras te kiezen waarmee we verfrist en pijnvrij wakker kunnen worden.

Een traagschuimmatras van hoge kwaliteit biedt een pluche maar toch stevig oppervlak dat het lichaam wiegt en de wervelkolom op één lijn brengt, waardoor het een populaire keuze is voor mensen met rugpijn.

Net als elk ander product hebben matrassen van traagschuim echter een levensduur die door verschillende factoren beïnvloed kan worden.

Hier zijn zeven manieren om het beste uit je investering te halen en jarenlang te genieten van een rustgevende, verjongende slaap.


Traagschuim Matras Tegen Rugpijn In 2022 - 2024 Beste 2

Gebruik een matrasbeschermer voor uw matras van traagschuim

Voordat je op je nieuwe matras gaat slapen, is het een goed idee om te investeren in een waterdichte en ademende matrasbeschermer.

Deze dunne laag stof kan voorkomen dat gemorste vloeistoffen, vlekken en allergenen de schuimlagen van de matras bereiken, waardoor de integriteit van de matras wordt gewaarborgd en de kans op schimmel, bacteriën en huisstofmijt wordt verkleind.

Zoek naar een beschermer die gemaakt is van materialen zoals katoen, bamboe of microvezel die vocht absorberen en de luchtcirculatie bevorderen.

Roteer en kantel uw matras van traagschuim regelmatig

Matrassen van traagschuim staan erom bekend dat ze zich naar de vorm van uw lichaam vormen en drukpunten verlichten.

Dit kan na verloop van tijd echter ook leiden tot inkepingen en doorzakken als je elke nacht op dezelfde plek slaapt.

Om dit te voorkomen draait u uw matras elke drie tot vier maanden 180 graden en keert u het elke zes tot acht maanden om, zodat de onderkant de bovenkant wordt en omgekeerd.

Hierdoor worden het gewicht en de compressie gelijkmatiger verdeeld en kan het schuim zich herstellen en zijn oorspronkelijke vorm terugkrijgen.


De ultieme gids om uw matras van traagschuim lang mee te laten gaan

Ben je het zat om wakker te worden met rugpijn? Een matras van traagschuim kan daar zeker bij helpen, maar zorg je er wel goed voor? Hier zijn enkele tips om de levensduur te verlengen en het meeste uit je investering te halen. Wist je dat het gebruik van een matrasbeschermer vlekken en morsen kan voorkomen en zelfs kan helpen bij allergieën? En door uw matras om de 6 maanden te draaien, kunt u het gewicht gelijkmatig verdelen en doorzakken voorkomen. Haal het beste uit uw traagschuim matras en zeg voorgoed vaarwel tegen rugpijn!

Vermijd springen of zitten op de rand van uw matras van traagschuim

Hoewel het verleidelijk is om je matras als trampoline of zitplek te gebruiken, kan dit het schuim en de ondersteunende lagen beschadigen, vooral rond de randen.

Probeer deze activiteiten te beperken en gebruik een stevig bedframe of fundament dat het gewicht gelijkmatig verdeelt en voorkomt dat de randen wegzakken of doorbuigen.

Als je op de rand moet zitten, doe dit dan voorzichtig en spaarzaam en vermijd dat je je volle gewicht erop zet.

Houd het koel en droog

Matrassen van traagschuim kunnen warmte en vocht absorberen, vooral in warmere en vochtigere klimaten, wat kan leiden tot een minder dan optimale slaapervaring en een kortere levensduur.

Om dit effect tegen te gaan, moet je ervoor zorgen dat je slaapkamer goed geventileerd is en, indien mogelijk, airco heeft.

Je kunt ook een ventilator of luchtontvochtiger gebruiken om overtollig vocht te verwijderen en de luchtcirculatie te bevorderen.

Stel je matras niet bloot aan direct zonlicht of warmtebronnen zoals radiatoren, want hierdoor kan het schuim afbreken en zijn elasticiteit verliezen.

Schoon uw matras van traagschuim voorzichtig en grondig

Hoewel je matrasbeschermer kan voorkomen dat de meeste vlekken op het schuim terechtkomen, kunnen er toch ongelukjes en natuurlijk transpiratievocht gebeuren.

Als je je matras moet reinigen, gebruik dan een mild schoonmaakmiddel en warm water en dep het betreffende gebied voorzichtig met een schone doek.

Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schuurmiddelen die het schuim kunnen beschadigen of de brandvertragende coating kunnen verwijderen.

Je kunt je matras ook regelmatig stofzuigen met een zachte borstel om stof en vuil te verwijderen.

Verwaarloos de fundering en het beddengoed niet

Uw traagschuim matras is slechts één onderdeel van uw slaapsysteem en de prestaties ervan kunnen worden beïnvloed door de kwaliteit en staat van uw fundering en beddengoed.

Zorg ervoor dat uw bedframe of platform stevig, vlak en geschikt is voor de grootte en het gewicht van uw matras.

Als je latten gebruikt, zorg er dan voor dat ze niet meer dan 5 cm uit elkaar liggen, want grotere tussenruimtes kunnen ervoor zorgen dat het schuim doorzakt of verschuift.

Kies bij het kiezen van je beddengoed voor ademende en vochtafvoerende materialen, zoals katoen of bamboe, en vermijd zware of dichtgeweven stoffen die warmte en vocht kunnen vasthouden.

Vervang uw matras van traagschuim als het tijd is

Uiteindelijk zal zelfs de beste matras van traagschuim verslijten en zijn ondersteunende en comfortabele eigenschappen verliezen.

Hoewel de exacte levensduur kan variëren afhankelijk van de kwaliteit, het gebruik en het onderhoud, gaan de meeste matrassen van traagschuim zeven tot tien jaar mee.

Na deze periode kan het schuim zijn dichtheid en veerkracht beginnen te verliezen en kan de hoes versleten of bevlekt raken.

Om er zeker van te zijn dat u het meeste uit uw matras haalt, kunt u overwegen deze te vervangen wanneer deze tekenen van slijtage begint te vertonen of wanneer u rugpijn of ongemak begint te ervaren dat niet op een andere manier kan worden verholpen.

Investeer vandaag nog in uw slaap en gezondheid

  • Kies een matras van traagschuim van hoge kwaliteit dat aan uw behoeften en voorkeuren voldoet.
  • Bescherm het met een waterdichte, ademende en hypoallergene matrasbeschermer.
  • Draai en keer het regelmatig om om het gewicht te verdelen en doorzakken te voorkomen.
  • Gebruik het niet als zit- of springvlak en houd het koel en droog.
  • Voorzichtig schoonmaken met een milde

  • Traagschuim matras tegen rugpijn: 7 manieren om de levensduur te verlengen