Meteen naar de inhoud

Is infrarood sauna goed tegen verkoudheid: 3 Manieren om de symptomen te verlichten

Is infrarood sauna goed tegen verkoudheid: 3 manieren om de symptomen te verlichten

Is infrarood sauna goed bij verkoudheid?


De winter is officieel aangebroken en we weten allemaal wat dat betekent: koudere temperaturen en het gevreesde verkoudheids- en griepseizoen.

Het zal je misschien verbazen om te horen dat er iets is dat kan helpen om die vervelende verkoudheidssymptomen te verlichten: infrarood sauna’s. Ja, je leest het goed.

Ja, dat lees je goed.

Infrarood sauna’s zijn niet alleen goed voor ontspanning en ontgifting, maar ze hebben ook verrassende voordelen voor de gezondheid, waaronder het verminderen van de duur en de ernst van verkoudheid.

In dit artikel gaan we in op 3 manieren waarop infrarood sauna’s de symptomen van verkoudheid kunnen verlichten.


Infraroodcabine Prijs Kopen 63 - 2024 Beste 2

Boost het immuunsysteem

Infrarood sauna’s werken door je lichaam van binnenuit te verwarmen, waardoor je kerntemperatuur stijgt.

Deze temperatuurstijging creëert een kunstmatige koorts, wat de natuurlijke manier van je lichaam is om infecties en ziektes te bestrijden.

Wanneer je koorts hebt, produceert je lichaam meer witte bloedcellen, die verantwoordelijk zijn voor het bestrijden van infecties.

Daarom kan het gebruik van een infrarood sauna tijdens een verkoudheid uw immuunsysteem stimuleren en het genezingsproces versnellen.

Infrarood Sauna verlicht verstopping

Een van de meest voorkomende symptomen van een verkoudheid is verstopping.

Ademen wordt moeilijk als uw neusholtes verstopt raken, wat kan leiden tot verdere complicaties zoals sinusinfecties.

Een infrarood sauna kan helpen de verstopping te verlichten door uw luchtwegen te openen, ontstekingen te verminderen en de bloeddoorstroming te bevorderen.

De warmte van de sauna helpt ook om de slijmafscheiding te verdunnen en verlicht het ongemak van de neus.


Is infrarood sauna goed tegen verkoudheid? Manieren om symptomen te verlichten

Bent u op zoek naar een natuurlijke manier om verkoudheidssymptomen te verlichten? Een infrarood sauna kan de oplossing zijn. Niet alleen helpt de warmte van de sauna om verstoppingen te verlichten en slijm los te maken, maar het kan ook uw immuunsysteem stimuleren. De infraroodwarmte dringt dieper door in de huid, bevordert de doorbloeding en stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen om het verkoudheidsvirus te helpen bestrijden. Bovendien is het een geweldige manier om te ontspannen en ontstressen, wat ook kan helpen bij uw algehele herstel. Dus waarom probeert u de volgende keer dat u zich niet lekker voelt niet eens een infrarood sauna?

Infrarood Sauna vermindert spierpijn

Verkoudheidssymptomen kunnen bijzonder ongemakkelijk en pijnlijk zijn, waarbij spierpijn een veel voorkomende klacht is.

Het is aangetoond dat infrarood sauna’s deze symptomen helpen verlichten door de bloeddoorstroming en bloedsomloop in het hele lichaam te bevorderen.

De warmte van de sauna bevordert ook de afgifte van endorfine, wat natuurlijke pijnstillers zijn, wat resulteert in minder ongemak en een snellere hersteltijd.

Kortom, infrarood sauna’s zijn een onverwachte bondgenoot als het gaat om het verlichten van de symptomen van verkoudheid.

Met hun vermogen om het immuunsysteem te stimuleren, congestie te verlichten en spierpijn te verminderen, kan het gebruik van een infrarood sauna tijdens een verkoudheid het genezingsproces versnellen en ervoor zorgen dat u zich snel beter voelt.

 • Geïnteresseerd in een infrarood sauna voor uw verkoudheid?
 • Boek een sessie in uw plaatselijke sportschool of spa.

 • Overleg altijd met uw arts voordat u een infrarood sauna gebruikt, vooral als u al een medische aandoening heeft.
 • Hydrateer voor en na gebruik van de sauna om uitdroging te voorkomen.
 • Neem pauzes als u zich duizelig of ongemakkelijk voelt.
 • Vergeet niet vaak uw handen te wassen om te voorkomen dat u ziektekiemen verspreidt.
 • Infrarood sauna’s kunnen een geweldige aanvulling zijn op uw wellness routine en zorgen niet alleen voor ontspanning, maar ook voor indrukwekkende gezondheidsvoordelen.

  Dus probeer het de volgende keer dat je verkouden bent!


  Is infrarood sauna goed tegen verkoudheid: 3 Manieren om de symptomen te verlichten