Meteen naar de inhoud

Infraroodcabine op maat: 6 manieren om uw infrarood sauna te personaliseren

Infraroodcabine op maat: 6 manieren om uw infrarood sauna aan te passen voor een betere sfeer

Infraroodcabine op maat


Nu het weer kouder wordt en de dagen korter, wordt het idee van een eigen infraroodcabine thuis steeds aantrekkelijker.

Infrarood sauna’s zorgen niet alleen voor een ontspannende en verjongende ervaring, ze bieden ook talloze voordelen voor de gezondheid, van het verminderen van stress en het verbeteren van de bloedsomloop tot het ontgiften van het lichaam en het stimuleren van het immuunsysteem.

Maar wat als u meer wilt dan een standaard sauna-ervaring?

Wat als u uw infraroodcabine wilt aanpassen aan uw stijl en behoeften?

Hier zijn 6 manieren om dat voor elkaar te krijgen.


Infraroodcabine 32 - 2024 Beste 2

Kies houtsoort voor uw infraroodcabine

Als u op zoek bent naar een klassieke, natuurlijke uitstraling, dan is ceder- of hemlockhout een populaire keuze voor infraroodcabines.

Ceder staat bekend om zijn aromatische geur en natuurlijke weerstand tegen ongedierte en rot, terwijl hemlock een duurzame en betaalbare optie is.

Voor een meer eigentijdse of unieke look kun je ook kiezen voor andere houtsoorten, zoals lindenhout, espen of zelfs bamboe.

Kies je verwarmingstype

Infraroodverwarmers zijn er in verschillende soorten, elk met zijn eigen voor- en nadelen.

Keramische kachels zijn een veelgemaakte keuze, omdat ze een goede mix van duurzaamheid, efficiëntie en betaalbaarheid bieden.

Koolstofverwarmers daarentegen worden aangeprezen als effectiever en energiezuiniger dan keramische verwarmers.

Verwarmers met een volledig spectrum bieden het breedste bereik aan infrarode golflengtes, waardoor zowel nabij-, midden- als ver-infrarood voordelen te behalen zijn.


Transformeer uw huis met een aangepaste infraroodcabine: Hoe kunt u het aanpassen aan uw wensen?

Heb je er ooit over nagedacht om een infraroodcabine aan je huis toe te voegen? Het is een geweldige manier om je gezondheid te verbeteren en je stressniveau te verlagen. Maar met zo veel opties die er zijn, hoe kun je het echt je eigen maken? Door hem aan te passen, natuurlijk! Van het kiezen van de houtsoort tot het toevoegen van verlichting en audiosystemen, er zijn genoeg manieren om je infraroodcabine aan te passen aan je unieke stijl en behoeften. Neem dus geen genoegen met een algemeen model – creëer de perfecte ruimte voor ontspanning en verjonging met een op maat gemaakte infraroodcabine.

Voeg wat kleur toe aan uw infraroodcabine

Als u uw sauna-ervaring wilt uitbreiden met chromatherapie, kunt u uw infrarood cabine voorzien van LED-verlichting.

Sommige saunafabrikanten bieden ingebouwde kleurentherapiesystemen, terwijl u bij andere de verlichting zelf kunt aanpassen.

Van blauw licht wordt gezegd dat het ontspanning bevordert, terwijl groen licht kan helpen bij balans en harmonie.

Rode lampen worden vaak gebruikt om de bloedsomloop en vitaliteit te stimuleren, terwijl paarse lampen kunnen helpen bij concentratie en meditatie.

Breng wat muziek in uw infraroodcabine

Sommige modellen infrarood sauna’s hebben ingebouwde luidsprekers of geluidssystemen, zodat u naar uw favoriete muziek kunt luisteren terwijl u ontspant.

Als uw sauna geen ingebouwde audiofunctie heeft, kunt u nog steeds uw eigen muziekspeler en luidsprekers meenemen, zolang ze compatibel zijn met de warmte en vochtigheidsgraad van de sauna.

Overweeg de indeling

Afhankelijk van de grootte en vorm van uw infraroodcabine kunt u de banken en accessoires flexibel indelen.

Sommige mensen geven de voorkeur aan een minimalistische indeling, met alleen een bank en rugleuning.

Anderen kunnen kiezen voor meer uitgebreide configuraties, met hoofdsteunen, armleuningen, voetsteunen en zelfs ergonomische zitplaatsen.

Bedenk hoeveel mensen tegelijkertijd gebruik zullen maken van de sauna en hoe u zich ten opzichte van de kachel wilt positioneren.

Personaliseer uw infraroodcabine met accessoires

Nu u de belangrijkste onderdelen van uw infraroodcabine hebt gekozen, kunt u de finishing touch toevoegen om hem helemaal van uzelf te maken.

Van aromatherapiedispensers tot handdoekrekken, van bekerhouders tot leeslampjes, er zijn talloze accessoires waaruit u kunt kiezen om uw saunabeleving te verbeteren.

Houd rekening met uw budget, uw voorkeuren en hoe goed elk accessoire past bij de algehele esthetiek van uw infraroodcabine.

Kortom, een infraroodcabine lijkt misschien een eenvoudige toevoeging aan uw huis, maar met deze 6 aanpassingen kunt u er een persoonlijk toevluchtsoord van maken dat voldoet aan uw unieke behoeften en stijl.

Neem vandaag nog contact op met een professionele saunadealer of aannemer voor meer informatie over infrarood sauna’s en hoe u uw saunabeleving kunt optimaliseren.

Aangepaste infrarood cabine: 6 manieren om uw saunabeleving te personaliseren

 • Pas uw houtsoort aan
 • Kies uw type kachel
 • Voeg kleur toe
 • Muziek toevoegen
 • Denk na over de indeling
 • Personaliseer met accessoires
 • Maak van uw infrarood sauna een sauna op maat met deze 6 tips.

  Van het kiezen van de houtsoort tot het toevoegen van accessoires, u kunt een sauna creëren die helemaal is afgestemd op uw stijl en voorkeuren.

  Neem geen genoegen met een standaard sauna-ervaring – maak er echt uw eigen sauna van.


  Infraroodcabine op maat: 6 manieren om uw infrarood sauna te personaliseren