Meteen naar de inhoud

Waar je moet op letten als je de beste trampoline wil kopen

7 kenmerken van de beste trampoline voor uw tuin

Net zoals de tuin een belangrijk onderdeel vormt van de woning en belangrijk is om een zeker wooncomfort te bereiken, zijn er ook verschillende manieren om de tuin zelf wat meer op te fleuren. Zo kunt u gebruik maken van een trampoline, niet enkel om de uitstraling van de tuin mooier te maken, maar ook om die leuker te maken voor uzelf en de kinderen.

Bij de aankoop van de beste trampoline komen echter, zoals bij alle investeringen, enkele factoren kijken, en u bent natuurlijk op zoek naar het beste exemplaar tegen een zo aangenaam mogelijke prijs. De kwaliteit van de beste trampoline voor uw tuin wordt bepaald door een aantal zaken, en een overzicht is hier dan ook op zijn plaats.

1. Een hoog draagvermogen

Bij de aankoop van een trampoline is het draagvermogen één van de belangrijkste factoren. Het is immers de bedoeling dat men zorgeloos op de trampoline kan springen zonder dat deze doorzakt of aan de randen gaat scheuren. Kijkt u dus altijd goed naar het maximale draagvermogen van de trampoline die u wilt kiezen. Er zijn trampolines met een draagvermogen van maximaal 100 kg, maar grotere types kunnen vaan een gewicht van wel 180 kg aan – bijvoorbeeld voor meerdere personen tegelijk, of zwaardere personen.

2. Een stevig frame

Het draagvermogen van de beste trampoline wordt deels bepaald door de stevigheid van het frame, en dat is dus ook een factor waar u best rekening mee houdt als u een trampoline koopt. De frame ondersteunt immers de hele constructie, en meest gebeurt dit oor middel van speciale verbindingspinnen. Hierdoor is het frame stevig en veilig. Soms worden echter ook een soort koppelstukken gebruikt om het geheel nog steviger te maken en nog meer veiligheid te garanderen. Kijk dus best na of de kwaliteit is wat die moet zijn voor u een aankoop doet.

3. Een stevige afdekrand

Een schijnbaar onbelangrijk, maar niet te onderschatten onderdeel van een trampoline in de tuin is de afdekkend. Deze bedekt niet enkele de rand van de constructie en de springveren, maar functioneert ook als demper voor de personen die op de trampoline springen. Het beste kiest u voor een rand die vervaardigd is uit duurzaam en stevig materiaal. Daarbij is er keuze tussen randen van verschillende diktes: hoe dikker en breder de rand, hoe veiliger die de trampoline maakt.

4. Kwalitatieve springveren

Bij een trampoline zijn natuurlijk ook de springveren belangrijk. Het is dan ook aangeraden om op zoek te gaan naar een trampoline die voorzien is van sterk, strakke springveren die ene balans verzekeren tussen kracht aan de ene kant, en flexibiliteit aan de andere kant. Te strakke springveren verminderen het springvermogen op de trampoline, terwijl te slappe veren dan weer minder veilig zijn. Houd daar dus rekening mee als u een aankoop doet.

5. Een goede prijs-kwaliteit verhouding

Net zoals dat bij de aankoop van een auto, een woning of een wasmachine het geval is, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat u waarde krijgt voor uw geld bij aankoop van een trampoline. Er zijn ontelbaar veel soorten trampolines in verschillende ontwerpen, maten en kleuren, maar belangrijk is dat die uw budget niet overschrijden. Zo is een minitrampoline ideaal voor mensen die niet al te veel willen investeren, of voor zij die slechts een kleine tuin hebben en met een groot exemplaar toch niet veel zijn. Dergelijke trampolines zijn al verkrijgbaar vanaf 300 euro, maar bieden dan natuurlijk wel iets minder kwaliteit.

Grotere trampolines zijn ideaal als het gaat om gezinnen met meerdere personen, en zijn vaak ook steviger. Maar daar staat natuurlijk ook een iets hogere prijs tegenover, die vaak tot boven de duizend euro oploopt. Het is hoe dan ook belangrijk uzelf af te vragen wat u voor een trampoline over heeft en waar u naar op zoek bent.

6. Een kwalitatieve trampoline in de grond

Als u op zoek bent naar een stevige trampoline die ook nog eens veilig is, dan kunt u altijd kiezen voor een trampoline in de grond. Het springoppervlak van een dergelijke trampoline bevindt zich dichter bij de grond waardoor erdoor zakken haast onmogelijk is, en eraf vallen is helemaal niet zo erg. Dit is vooral handig als er sprake is van kleine kinderen. Daarbij valt een dergelijke trampoline minder snel op in de tuin (die komt immers slechts 20 cm boven de grond uit).

7. De beste trampoline boven de grond

Als u echter op zoek bent naar een trampoline die eenvoudig te verplaatsen is – en u bijvoorbeeld in de winter gemakkelijk en snel kunt opbergen om beschadiging te voorkomen – dan is een bovengrondse trampoline weer ideaal. Ook vraagt een dergelijke trampoline heel wat minder werk omdat u hem niet hoeft in te graven, en de tuin blijft daarbij intact.